Archiwum

Szkoły partnerskie


WYMIANY UCZNIÓW WSPIERANE I DOFINANSOWYWANE PRZEZ:

Biologia w kuchni

Podczas ostatnich zajęć biologii poznawaliśmy proces oddychania tlenowego i beztlenowego (fermentację) poprzez praktyczne zajęcia doświadczalne, m.in. Projektowaliśmy i przeprowadziliśmy  badania:

  • – wydzielanie dwutlenku węgla przez kiełkujące nasiona fasoli
  • – pochłanianie tlenu przez kiełkujące nasiona fasoli
  • – wydzielanie ciepła przez kiełkujące nasiona fasoli
  • – wydzielanie dwutlenku węgla podczas fermentacji alkoholowej
  • – badanie wpływu temperatury na aktywność drożdży piekarskich.

Zapraszamy do obejrzenia filmu z lekcji biologii przeprowadzonej w klasach 1c oraz 1g.

Stacja pogoda

Aby zobaczyć informacje pogodowe, należy założyć konto i zalogować się.


Telefon zaufania
Darowizny
Można nas wesprzeć wpłacając darowiznę.

Fundacja Cyfrowe Szkoły
10-444 Olsztyn,
ul. Kołobrzeska 9

Nr konta
62 1240 5598 1111 0011 1777 7100

(Bank PKO S.A. I O/Olsztyn)

W tytule prosimy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę
Wyróżnienia
Projekty


SP311 bierze udział w programie: